W środku kryje się pyszne leczo, czyli mocno paprykowy farsz, któremu nie można się oprzeć. Przygotuj lunch w cieście francuskim i schrup go z apetytem podczas przerwy w pracy! #Leczo #CiastoFrancuskie #Placek #Ser #Szynka #Papryka...
Lista przynależnych kategorii publikacji
W środku kryje się pyszne leczo, czyli mocno paprykowy farsz, któremu nie można się oprzeć. Przygotuj lunch w cieście francuskim i schrup go z apetytem podczas przerwy w pracy!
#Leczo #CiastoFrancuskie #Placek #Ser #Szynka #Papryka #Cheddar #CarrefourPolska #Lunchbox #Lunch #KuchniaWęgierska #Nomnom #Instafood #Instagood #Instapic #Foodpic #Pyszne
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- pół cebuli,
- 150 g szynki Carrefour z Nasza Wędzarnia ,
- 3 papryki (czerwona, zielona, biała),
- 100 ml bulionu,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 80 g sera żółtego typu cheddar,
- świeża bazylia i tymianek,
- łyżka oliwy.
Paprykę myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę, szynkę oraz paprykę. Całość podsmażamy kilka minut. Następnie wlewamy bulion oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy do miękkości ok. 15-10 min. Pod koniec poprawiamy pieprzem oraz świeżymi ziołami (bazylią i tymiankiem). Piekarnik nagrzewamy do 180ºC. Ciasto francuskie układamy na blaszce. Na jednej połowie układamy paprykowy farsz, zostawiając ok. 2-3 cm wolnego brzegu. Wierzch posypujemy startym na tarce serem. Nakrywamy placek drugą połówką i dokładnie zlepiamy brzegi. Pieczemy w piekarniku ok. 25 min do zarumienienia. Po wyjęciu kroimy na mniejsze kawałki.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami