Inne papryki zzielenieją z zazdrości, gdy dowiedzą się, że zielona papryka ma najmniej cukru z nich wszystkich! Jednocześnie ta odmiana obfituje w błonnik pokarmowy oraz kwas foliowy, szczególnie ważny dla kobiet w ciąży.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Inne papryki zzielenieją z zazdrości, gdy dowiedzą się, że zielona papryka ma najmniej cukru z nich wszystkich! Jednocześnie ta odmiana obfituje w błonnik pokarmowy oraz kwas foliowy, szczególnie ważny dla kobiet w ciąży. Dodatkowo zielona papryka jest bogatym źródłem antyoksydantów, dzięki czemu chroni nasz organizm m.in. przed chorobami układu krążenia i nowotworami. Wypróbuj nasz przepis na leczo i korzystaj zimą z superwłaściwości papryki!
Składniki na około 14 pół litrowych słoików:
💚 papryka zielona (4 kg),
💚 pomidory (3 kg),
💚 cebula czerwona (1 kg),
💚 cukinia zielona (1 sztuka),
💚 cukinia żółta (1 sztuka),
💚 sól,
💚 pieprz,
💚 natka pietruszki,
💚 olej rzepakowy.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, aż będzie miękka. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię oraz obrane ze skórki pomidory (bez gniazd). Dodaj sól, pieprz, ewentualnie inne ulubione zioła. Na koniec poszatkowaną natkę pietruszki (taką ilość jak lubisz). Duś warzywa do miękkości. Do wyparzonych słoików należy wlać wrzące leczo, dokładnie zakręcić i postawić do góry dnem. Postawić na tacy, przykryć ściereczką i po 2-3 dniach schować do spiżarki.
Sprawdź produkt w gazetce: http://bit.ly/gazetka_papryka_zielona
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami