Tym razem zdobędziemy Wasze serca i żołądki naprawdę słonecznym daniem. Na #lunch proponujemy udka i skrzydełka z kurczaka Jakość z Natury Carrefour w miodowej marynacie, z dodatkiem ostrej papryki, imbiru i sosu sojowego, podane...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Tym razem zdobędziemy Wasze serca i żołądki naprawdę słonecznym daniem. Na #lunch proponujemy udka i skrzydełka z kurczaka Jakość z Natury Carrefour w miodowej marynacie, z dodatkiem ostrej papryki, imbiru i sosu sojowego, podane z pieczoną kolbą kukurydzy. Łatwe w przygotowaniu, obłędne w smaku!
#CarrefourPolska #Lunchbox #Kurczak #Udko #JakośćzNaturyCarrefour #Lunch #Obiad #Miód #Papryka #Kukurydza #Pyszne #NomNom #Instafood #Foodstagram #Delicious #Chicken #Instagood #food #foodpic
Składniki:
- 3 udka z kurczaka Jakość z Natury Carrefour,
- 3 skrzydełka kurczaka Jakość z Natury Carrefour.
Marynata
- 2 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour,
- łyżeczka ostrej papryki,
- 2 cm startego imbiru,
- łyżka soku z cytryny,
- łyżka sosu sojowego Carrefour,
- łyżka oliwy Carrefour.
Dodatki
- 3 kolby kukurydzy,
- łyżka posiekanej pietruszki,
- łyżeczka masła.
Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy. Udka oraz skrzydełka z kurczaka myjemy. Mięso nacieramy powstałą marynatą i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180ºC. Mięso kładziemy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy kurczaka ok. 30 min, do zarumienienia. W międzyczasie w wysokim garnku zagotowujemy wodę. Lekko ją solimy. Wkładamy do niej kolby kukurydzy ( możemy je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki). Kukurydzę gotujemy ok. 8-10 min. Przed podaniem solimy, smarujemy delikatnie masłem oraz posypujemy drobno posiekaną pietruszką.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami