Pomysł na dzisiaj to miseczka pysznego wegańskiego leczo z soczewicą, papryką, cukinią i razowymi grzankami. Napatrz się na efekty i sama zacznij gotowanie! #CarrefourPolska #Lunchbox #Lunch #Leczo #Letcho #Vegan #Wege #Daniewegańskie...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Pomysł na dzisiaj to miseczka pysznego wegańskiego leczo z soczewicą, papryką, cukinią i razowymi grzankami. Napatrz się na efekty i sama zacznij gotowanie!
#CarrefourPolska #Lunchbox #Lunch #Leczo #Letcho #Vegan #Wege #Daniewegańskie #Bezmięsa #Weganizm #Pyszne #Soczewica #Papryka #Chili #Pomidory #Tomato #Pomidorowe #Obiad #Foodpic #Foodstagram #Zdrowe #Healthyfood #Zdrowejedzenie #Foodlover #Foodoftheday #Veganfood
Składniki:
- pół szklanki czerwonej soczewicy,
- cebula,
- 3 łyżki oliwy z oliwek Carrefour,
- 3 pomidory,
- pól cukinii,
- pół czerwonej papryki,
- pół zielonej papryki,
- pół żółtej papryki,
- pół chili,
- 250 ml gorącej wody,
- tymianek,
- 3 kromki razowego pieczywa.
W rondelku podgrzewamy oliwę. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę oraz papryczkę chili. Podsmażamy kilka minut do zarumienienia. Następnie dodajemy soczewicę i smażymy przez kolejne kilka minut. W następnej kolejności wsypujemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy na niewielkim ogniu ok. 15 min, dodając w międzyczasie drobno pokrojone i obrane ze skórki pomidory. Leczo jest gotowe, gdy warzywa będą miękkie. Przed podaniem dekorujemy świeżym tymiankiem. Podajemy z podpieczonymi na patelni kromkami razowego pieczywa.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami