Poznaj drogocenny składnik kuchni azjatyckiej! Olej ryżowy ma udowodnione, pozytywne działanie na poziom cholesterolu - zmniejsza poziom złego - LDL, a podnosi dobrego – HDL. A najlepsze jest to, że ma wysoką temperaturę dymienia,...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Poznaj drogocenny składnik kuchni azjatyckiej! Olej ryżowy ma udowodnione, pozytywne działanie na poziom cholesterolu - zmniejsza poziom złego - LDL, a podnosi dobrego – HDL. A najlepsze jest to, że ma wysoką temperaturę dymienia, dzięki czemu może być stosowany na gorąco (np. do smażenia i pieczenia) i nie traci przez to swoich właściwości.
Ciasteczka ryżowe:
🍪 mąka ryżowa (100 g) - można użyć zmielonego w blenderze ryżu brązowego,
🍪 olej ryżowy (2 łyżki stołowej),
🍪 żółtka jaj (2 sztuki),
🍪 proszek do pieczenia (1 płaska łyżeczka),
🍪 ksylitol (2 łyżki),
🍪 rodzynki (2 łyżki).
Wszystkie składniki zmieszać, zagnieść (jeśli ciasto będzie za suche można dodać odrobinę wody), uformować w kulę, przykryć i włożyć na około 60 minut do lodówki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i układać na niej małe, okrągłe ciasteczka. Piec około 15 minut w 180 stopniach C.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami