Sezonowo i bardzo smacznie. Zainspiruj się naszym przepisem na kieszonki z szynki wieprzowej nadziewane farszem na bazie dyni, pieczarek i pora! #CarrefourPolska #Lunchbox #Kieszonki #Szynka #Obiad #Pyszne #RefletsdeFrance #WędzarniaCarrefour...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Sezonowo i bardzo smacznie. Zainspiruj się naszym przepisem na kieszonki z szynki wieprzowej nadziewane farszem na bazie dyni, pieczarek i pora!
#CarrefourPolska #Lunchbox #Kieszonki #Szynka #Obiad #Pyszne #RefletsdeFrance #WędzarniaCarrefour #Lunch #Delicious #Food #InstaPic #Instafood #Foodstagram #Foodpic #Foodoftheday
Składniki: - 3 grube plastry szynki wieprzowej,
- 200 g dyni,
- por,
-100 g pieczarek,
- 150 g sera Reflets de France,
- mała cebula,
- pietruszka,
- 2 łyżki oliwy.
Mięso myjemy, nacinamy wzdłuż, żeby uzyskać kształt kieszonki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażamy do zarumienienia. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego w krążki pora oraz pokrojoną w drobną kostkę dynię. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Po chwili łączymy zawartość obydwu patelni i dokładnie mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy kieszonki. Posypujemy je startym serem. Każdą kieszonkę podsmażamy na patelni do zarumienienia. Następnie owijamy je w folie aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180º C przez ok. 30 min. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną pietruszką.
Kieszonki wieprzowe najlepiej przygotować w nowym mini-piekarniku: https://www.ecarrefour.pl/agd/agd-male/piekarnikiwypiekacze-do-chleba?utm_source=instagram&utm_medium=strona&utm_campaign=kieszonki
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami