Pstrąg pieczony Jakość z Natury Carrefour według naszego przepisu, podany z chipsami z jarmużu. To jedno z tych dań, które koniecznie musisz spróbować! #CarrefourPolska #Lunchbox #Jarmuż #Pstrąg #DanieRybne #Ryba #Obiad #Pyszne...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Pstrąg pieczony Jakość z Natury Carrefour według naszego przepisu, podany z chipsami z jarmużu. To jedno z tych dań, które koniecznie musisz spróbować!
#CarrefourPolska #Lunchbox #Jarmuż #Pstrąg #DanieRybne #Ryba #Obiad #Pyszne #PalceLizać #Lunch #Delicious #Food #InstaPic #Instafood #Foodstagram #Foodpic #Foodoftheday
Składniki: - pstrąg Jakość z Natury Carrefour,
- 200 g dyni,
- cytryna,
- ząbek czosnku,
- łyżka posiekanej pietruszki,
- świeży tymianek,
- szczypta oregano,
- szczypta chili, - jarmuż,
- 2 łyżki oliwy.
Piekarnik nagrzewamy do 180º C. Dynię obieramy i kroimy w drobną kostkę. Polewamy łyżką oliwy, oprószamy solą, oregano oraz chili. Pstrąga myjemy, oprószamy solą w środku i na zewnątrz. Czosnek kroimy na mniejsze plasterki. Cytrynę myjemy i kroimy na plastry. Do środka ryby wkładamy po kilka plasterków cytryny oraz czosnku. Pozostałe plasterki cytryny układamy na pstrągu. Rybę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wokół ryby układamy pokrojoną dynię. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min do zarumienienia.
W międzyczasie myjemy jarmuż. Odrywamy zdrewniałe końce. Obtaczamy w oliwie i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wkładamy do piekarnika na 8-10 min, cały czas pilnując, aby chipsy się nie przypaliły.
Rybę podajemy z upieczonymi kostkami dyni oraz chipsami z jarmużu.
Pstrąga najlepiej upiec w nowym mini-piekarniku: https://www.ecarrefour.pl/agd/agd-male/piekarnikiwypiekacze-do-chleba?utm_source=instagram&utm_medium=strona&utm_campaign=pstragpieczony
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami