Tym razem proponujemy trochę inne spojrzenie na kuchnię włoską. Co powiesz na dyniową carbonarę z polędwicą z wędzarni Carrefour? Nam strasznie zasmakowała! #CarrefourPolska #Lunchbox #Makaron #Carbonara #Obiad #Pyszne #RefletsdeFrance...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Tym razem proponujemy trochę inne spojrzenie na kuchnię włoską. Co powiesz na dyniową carbonarę z polędwicą z wędzarni Carrefour? Nam strasznie zasmakowała!
#CarrefourPolska #Lunchbox #Makaron #Carbonara #Obiad #Pyszne #RefletsdeFrance #KuchniaWłoska #Pasta #Lunch #Delicious #Food #InstaPic #Instafood #Foodstagram #Foodpic #Foodoftheday
Składniki:
- 150 g makaronu tagliatelle,
- 100 g polędwicy z wędzarni Carrefour,
- 2 ząbki czosnku,
- 250 g dyni,
- 2 jajka Carrefour BIO,
- 2 łyżki posiekanej pietruszki,
- 100 g startego sera Reflets de France,
- szczypta pieprzu,
- 2 łyżki oliwy.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Zachowujemy 1/4 szklanki wody z gotującego się makaronu.
Na patelni podgrzewamy oliwę i smażymy polędwicę pokrojoną w drobna kostkę. Następnie dodajemy starty czosnek oraz pokrojoną w drobna kostkę dynię. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy ok. 12 min, aż dynia zmięknie. Następnie dodajemy posiekaną pietruszkę, makaron oraz wodę z ugotowanego makaronu. Gotujemy ok. 1-2 min, aż woda odparuje. Patelnię odkładamy na bok.
W osobnej miseczce roztrzepujemy jajka, doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy 80 g startego sera i dokładnie mieszamy. Powstałą mieszankę przesypujemy do makaronu. Przed podaniem posypujemy pozostałym serem.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami