Na jesienne smuteczki najlepsze są… daktyle! Stanowią źródło tryptofanu, który jest składnikiem hormonu szczęścia. Serotonina redukuje stres, a dodatkowo podnosi odporność organizmu - w sam raz na tę porę roku! Daktyle są także...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Na jesienne smuteczki najlepsze są… daktyle! Stanowią źródło tryptofanu, który jest składnikiem hormonu szczęścia. Serotonina redukuje stres, a dodatkowo podnosi odporność organizmu - w sam raz na tę porę roku! Daktyle są także idealną przekąską po wysiłku fizycznym - szybko dostarczają energii w postaci węglowodanów, które odżywiają mięśnie i mózg.
A teraz pomyśl, ile szczęścia może dać kakao z daktylami! Spróbuj naszego przepisu:
😍 2 suszone daktyle,
😍 1 łyżeczka naturalnego kakao,
😍 1 szklanka mleka 2% lub mleka roślinnego,
😍 1 łyżeczka zmielonych płatków migdałowych.
Przygotowanie:
Daktyle drobno posiekaj i zalej gorącą wodą. Odczekaj ok. 15-20 min, aż zmiękną, odsącz z wody i zblenduj na krem. Dodaj zmielone migdały, kakao, 2 łyżki ciepłej wody i dokładnie wymieszaj. Zalej mieszankę bardzo gorącym mlekiem. Wymieszaj, podawaj ostudzone.
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami