Carrefour
Informacje prasowe

Jak myślisz, które będą większym hitem - z polewą z cukru pudru czy czekolady? Przekonaj się, zrób donaty nadziewane konfiturą Reflets de France według naszego przepisu! #CarrefourPolska #Lunchbox #Lunch #Donuts #Donaty #Pączki...

Lista przynależnych kategorii publikacji

Jak myślisz, które będą większym hitem - z polewą z cukru pudru czy czekolady? Przekonaj się, zrób donaty nadziewane konfiturą Reflets de France według naszego przepisu! #CarrefourPolska #Lunchbox #Lunch #Donuts #Donaty #Pączki #Słodkie #RefletsDeFrance #Deser #Dessert #Pyszne #Słodkości #InstaPic #Instafood #Foodstagram #Foodpic #Foodoftheday Składniki: - 18-20 sztuk - 2,5 szklanki mąki pszennej, - 7 g suchych drożdży, - jajko Carrefour BIO, - 200 ml letniego mleka, - 4 łyżki drobnego cukru trzcinowego Carrefour, - szczypta soli, - 2 łyżki roztopionego masła Jakość z Natury Carrefour, - olej do smażenia. Nadzienie -150 g konfitury z czarnych wiśni Reflets de France Polewa - pół szklanki cukru pudru, - 1,5 łyżki gorącego mleka, - posypka. - polewa czekoladowa. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy drożdże, wbijamy jajko, wlewamy mleko, wsypujemy cukier, sól oraz roztopione masło. Wyrabiamy kilka/kilkanaście minut, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie. Formujemy z niego kulkę, oprószamy mąką i wkładamy do miski. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok. 1.5 h, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie ciasto przekładamy na blat. Rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm i za pomocą foremki wykrawamy koła o średnicy ok. 7 cm. Następnie mniejszą foremką wykrawamy w środku dziurki. Oponki przekładamy na blaszkę i odstawiamy na 30 min do wyrośnięcia. W garnku rozgrzewamy olej. Smażymy donaty do zarumienienia z każdej strony. Uważajmy, aby temperatura oleju nie była większa niż 170° C, gdyż donaty spieką się z zewnątrz, ale będą surowe w środku. Po usmażeniu odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. W międzyczasie za pomocą strzykawki lub specjalnych akcesoriów nadziewamy pączki konfiturą z czarnych wiśni. Cukier puder ucieramy z mlekiem na gładką polewę. Nakładamy ją na połowę porcji donatów i dodajemy posypkę. Drugą połowę donatów oblewamy płynną czekoladą i dodajemy posypkę.

Załączniki

1608743770245805288_2866888479.jpg

1608743770245805288_2866888479.jpg

jpg 83,0 kB
pobierz

Kontakt dla mediów

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

Gabriela Gajewska

Senior Account Executive

MSLGROUP

Guillaume de Colonges

Prezes Zarządu

Carrefour Polska

Biografia
Prezes Carrefour Polska od 1.01.2014 r. Związany z wielką dystrybucją od dwudziestu czterech lat. Karierę zawodową w Carrefour rozpoczął we Francji w 1992 r., a następnie pokonując kolejne szczeble kariery, awansował na najwyższe stanowiska kierownicze, m.in. w Polsce, Turcji, Tajwanie czy Singapurze.

Ronan Martin

Wiceprezes Zarządu ds. Ekspansji i Centrów Handlowych

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Ronan Martin posiada ponad 17-letnie doświadczenie w branży handlowej, które zdobywał w różnych krajach europejskich. Od 2008 roku Ronan Martin jest członkiem Zarządu Carrefour Polska oraz Wiceprezesem ds. Ekspansji i Centrów Handlowych.

Francois Vincent

Dyrektor ds. Supermarketów i Sklepów Convenience

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Dyrektor ds. supermarketów i sklepów convenience Carrefour Polska. Od 2010 roku odpowiada za rozwój i zarządzanie siecią osiedlowych sklepów pod szyldami Express i Globi, a od 2014 roku również za zarządzanie i rozwój formatu supermarketów Carrefour.

Justyna Orzeł

Dyrektor Zasobów Ludzkich

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Justyna Orzeł od 1998 roku związana jest z Grupą Carrefour. Posiada wieloletnie doświadczenie w branży handlowej oraz w zakresie HR. W swojej karierze zajmowała liczne stanowiska operacyjne i kierownicze, realizując wiele ambitnych projektów. Od ponad 13 lat odpowiada za zarządzanie zasobami ludzkimi w Carrefour Polska.

Marcin Olech

Dyrektor Marketingu

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Od 2015 roku Marcin Olech jest Dyrektorem Marketingu w Carrefour Polska . Odpowiada za kompleksową staregię marketingową sieci, w tym za stworzenie i realizacje kampanii "Bonjour w Carrefour" z udziałem Napoleona. Zajmuje się również rozwojem usług handlowych i finansowych.

Robert Noceń

Sekretarz Generalny

Carrefour Polska

http://carrefour.pl
Biografia
Robert Noceń związany jest z polskim oddziałem sieci Carrefour od 1998 r. Karierę rozpoczynał od funkcji Senior Marketing Managera, by następnie zostać Dyrektorem Regionalnym, Dyrektorem Marketingu oraz Dyrektorem ds. Eksploatacji hipermarketów. W 2016 roku mianowany na stanowisko Sekretarza Generalnego Carrefour Polska.

Maria Cieślikowska

Dyrektor ds. Komunikacji Zewnętrznej i PR

Carrefour Polska

http://www.carrefour.pl/serwis-korporacyjny/o_carrefour
Biografia
Maria Cieślikowska odpowiada za komunikację zewnętrzną firmy Carrefour Polska, w tym działania Public Relations oraz strategię CSR. Równocześnie pełni rolę Rzecznika Prasowego sieci.