Idealny lunch na chłodne dni. Krem z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i imbiru rozgrzeje Cię i dostarczy energię na resztę dnia. Spróbuj! #CarrefourPolska #zupakrem #krem #zupa #jesień2017 #autumnfood #imbir #JakośćZNaturyCarrefour...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Idealny lunch na chłodne dni. Krem z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i imbiru rozgrzeje Cię i dostarczy energię na resztę dnia. Spróbuj!
#CarrefourPolska #zupakrem #krem #zupa #jesień2017 #autumnfood #imbir #JakośćZNaturyCarrefour #bezmięsa #kapusta #czerwonakapusta #marchewka #orzechy #jabłko #soup #instafood #instagood #foodpic #foodlovers #foods #foodpassion #healthyfood #healthy #foodstagram #foodofinstagram #foodinspiration #lovefood #igfood #pyszne #delicious
Składniki: - ¼ główki czerwonej kapusty,
- Mała marchewka Jakość z Natury Carrefour,
- Jabłko Jakość z Natury Carrefour,
- łyżka masła,
- łyżka soku z cytryny,
- 3 cm imbiru,
- garść orzechów włoskich,
- 3 łyżki śmietany do dekoracji,
- świeży tymianek,
- 0,75 l wody.
Na suchej patelni podprażamy orzechy włoskie do zarumienienia i odstawiamy na bok.
Na łyżce masła podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki jabłko. Całość podsmażamy do zarumienienia. Po chwili dodajemy poszatkowaną kapustę i smażymy 3-4 min, aż nieco zmięknie. Zalewamy wodą i dodajemy pokrojoną drobno marchewkę. Po chwili dorzucamy drobno pokrojony imbir oraz doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotujemy do miękkości ok. 40 min. Po upływie tego czasu zupę blendujemy na gładki krem. Na koniec dodajemy łyżkę soku z cytryny, aby uzyskać piękny intensywny kolor. Zupę podajemy z kleksem śmietany, podprażonymi orzechami oraz świeżym tymiankiem.
Krem z czerwonej kapusty najlepiej przygotować w nowym blenderze: https://www.ecarrefour.pl/agd/agd-male/blendery-miksery-roboty-kuchenne?utm_source=instagram&utm_medium=strona&utm_campaign=kremzkapusty
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami