Odkryj wszystkie warstwy cebuli! Pierwsza to zdrowotna – dzięki obecności siarki i witaminy C, cebula oczyszcza i wzmacnia organizm. Druga to kulinarna – warzywo to nadaje się nie tylko na syrop czy zupę, ale i konfiturę.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Odkryj wszystkie warstwy cebuli! Pierwsza to zdrowotna – dzięki obecności siarki i witaminy C, cebula oczyszcza i wzmacnia organizm. Druga to kulinarna – warzywo to nadaje się nie tylko na syrop czy zupę, ale i konfiturę. Sprawdź nasz przepis:
Składniki:
💛 1,5 kg cebuli Jakość z Natury Carrefour,
💛 1 szklanka cukru kokosowego,
💛1,5 szklanki białego, wytrawnego wina,
💛 50 ml octu winnego,
💛 50 g masła klarowanego,
💛 sól i pieprz.
Cebulę pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło, wrzuć cebulę i zeszklij, dodaj resztę składników.
Dokładnie wymieszaj i dopraw tak, jak lubisz. Duś ok. 3 godz. na bardzo małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gorącą konfiturę należy przełożyć do słoików, dokładnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Konfiturę można podawać z chlebem lub dodawać do dań.
Smacznego!
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami