Na miękko, twardo i w jajecznicy – te opcje już znamy. Kupując jaja BIO masz pewność, że pochodzą z najczystszych gospodarstw, a kury żywią się tylko naturalnymi karmami. Są źródłem wysokiej jakości białka – budulca wszystkich komórek...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Na miękko, twardo i w jajecznicy – te opcje już znamy. Kupując jaja BIO masz pewność, że pochodzą z najczystszych gospodarstw, a kury żywią się tylko naturalnymi karmami. Są źródłem wysokiej jakości białka – budulca wszystkich komórek naszego organizmu, ale także zapewniają długotrwałe uczucie sytości po posiłku. Jajka zawierają również luteinę – silny przeciwutleniacz, który chroni przed zwyrodnieniem plamki żółtej w oku, która jest częstą przyczyną pogorszenia się wzroku, zwłaszcza u osób starszych.
Wielkanocny talerz rozmaitości:
- kilka liści sałaty rzymskiej
- 2 jajka
- 2 plastry wędzonego łososia
- 1/2 zielonego ogórka
- 4 rzodkiewki
- kromka pełnoziarnistego pieczywa
- garść natki pietruszki
- łyżka jogurtu greckiego lub śmietany 12%
- łyżeczka oliwy
Śmietanę zmiksuj z natką pietruszki, na łyżeczce oliwy usmaż jajka sadzone. Na talerz wyłóż liście sałaty rzymskiej, ułóż jajka, a na nich po plastrze łososia. Polej sosem śmietanowo-pietruszkowym. Ogórek i rzodkiewki pokrój w plasterki i ułóż na talerzu. Obok połóż pieczywo. Smacznego!
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami