Różnią się kolorem, a może czymś jeszcze? Warto się o tym przekonać, bo są nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Czerwone banany to owoce bogate w beta-karoten, składnik o działaniu antyoksydacyjnym, który nie tylko zmniejsza stan...
Lista przynależnych kategorii publikacji
Różnią się kolorem, a może czymś jeszcze? Warto się o tym przekonać, bo są nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Czerwone banany to owoce bogate w beta-karoten, składnik o działaniu antyoksydacyjnym, który nie tylko zmniejsza stan zapalny organizmu, ale także wspomaga prawidłowe widzenie. Dodatkowo obfitują w potas, którego niedobory wiążą się z występowaniem bolesnych skurczów mięśni czy zaburzenia ciśnienia krwi. Warto wybierać banany o mocno czerwonej sprężystej skórce z drobnymi plamkami.
Ciasteczka bananowo- kokosowe:
🍪 240 g czerwonych bananów (masa po obraniu)
🍪 130 g wiórków kokosowych
🍪 opcjonalnie: laska wanilii
Piekarnik nagrzej do 180 stopni - góra, dół. Banany obierz, zmiksuj blenderem, dodaj wiórki oraz nasiona z laski wanilii i ponownie zmiksuj. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, nakładaj małe porcje ciasta łyżeczką. Piecz przez ok. 25 minut.
Ciasteczka można przechowywać do 4 dni, w zamkniętym pudełku
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami