Każdy ją zna, wielu ją lubi. Niezawodny przepis w zdrowszej odsłonie możesz wypróbować już teraz. Nam bardzo smakowało i polecamy! Fasolka szparagowa jest bogatym źródłem potasu i fosforu.
Lista przynależnych kategorii publikacji
Każdy ją zna, wielu ją lubi. Niezawodny przepis w zdrowszej odsłonie możesz wypróbować już teraz. Nam bardzo smakowało i polecamy!
Fasolka szparagowa jest bogatym źródłem potasu i fosforu. Potas reguluje ciśnienie tętnicze krwi i zapewnia prawidłową pracę układu nerwowego oraz układu krążenia. Fosfor natomiast wspomaga wapń we wzmacnianiu kości.
Fasolka szparagowa z młodymi ziemniaczkami i mizerią - wegetariański, letni obiad:
- garść żółtej fasolki szparagowej
- 3 młode ziemniaczki
- 3 ogórki gruntowe
- koperek
- łyżka jogurtu
- sól
- łyżka oliwy
Fasolkę umyć. Ziemniaczki oskrobać i umyć. Fasolkę i ziemniaczki ugotować na parze. Po ugotowaniu doprawić solą i skropić oliwą.
Ogórki umyć, obrać, poszatkować i doprawić solą i jogurtem.
Smacznego!
Kontakt dla mediów
Masz pytania? Skontaktuj się z nami